İstanbul Kart İçin AÖF Okumak

Çoğu şehirde olduğu gibi Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da da ulaşım çok pahalı. Metrosu, Metrobüsü, otobüsleri, Marmaray’ı, Deniz otobüsleri derken gün içinde farklı farklı araçları kullanmak durumunda kalıyoruz. Hal böyle olunca bu çeşitlilik ücretlere de yansıyor. Bunun içinde bu ulaşım masraflarını azaltmak için en kolay yol öğrenci kartı almaktan geçiyor.

Ben biraz fazla ulaşım aracı kullanıyorum. En basitinden eğer servisi kaçırırsam işe gitmek için 3 vasıtaya binmem gerekli.

İlk Akbille şu an ki adıyla İstanbul Kart’la 2013 yılı gibi tanıştım. O zaman Yalova Üniversitesinde Tezli Yüksek lisans yapıyordum. Her hafta iş yerinden izin alıp derslere katılıyordum. E oraya git gel derken İstanbul Kartı sürekli kullanıyordum.

Yüksek Lisans bitmedi ama öğretim süresi bitince kartında süresi doldu. Böyle olunca bir arkadaşım sınavsız üniversite olduğunu söyledi. Daha önce duymuştum ama hiç araştırmamıştım. Hatta bunu öğrendiğimde AÖF kayıtlarının son günüydü. Çalıştığım iş yerinden için alarak Ümraniye’deki AÖF binasına gittim. Ama nasıl bir kuyruk var anlatamam. Velhasıl o sırayı bekleyerek ilk AÖF bölümüm olan Marka İletişimi’ ne kayıt oldum. Ve geçen sene mezun oldum 🙂

Önceden okul bitse de yıl sonuna kadar kartı öğrenci olarak kullanılıyordu. Fakat geçen yıl Temmuz’da öğrencilik bitti. Bende tekrar ikinci üniversiteyi araştırıp yeni bir bölüm arayışına girdim ve Sermaye Piyasalarına kayıt oldum. Yarında final sınavı var.

AÖF’de daha önce gördüğümüz derslerden muaf oluyorduk. Şimdi Türkçe , İngilizce gibi dersler hariç muafiyetler kaldırılmış. Bu yüzden 4 dersin finaline gireceğim yarın.

Ne güzel pandemi dönemi online sınavı başlamıştı. Şimdi eski sisteme dönüldü. Baskılı kağıt ve fiziki bir okula gidip sınava gireceğim. Şu teknoloji devrinde zaman ve para kaybından başka bir şey değil.

Velhasıl öğrenci kartı için katlanıyoruz. Ruz diyorum çünkü benim gibi İstanbul kart için okuyan pek çok kişi var. Neden okumayalım ki? Basit bir hesap yapmıştık kayıt olurken. 2 ay için ödenen aylık akbil parasına üniversite okuyacaktık. 10 ay karımız olacaktı. Böylelikle ikinci değil 3. üniversitemi oluyorum.

Son olarak aylık 200 biniş veriyor. Ama daha hiç bitiremedim. En fazla bindiğim zaman bile kartımda 70 kontörüm kalmıştı.

Yarınki sınava geçmiş bilgilerimle gireceğim. Bakalım kaçından geçeceğim.

Sınavda herkese başarılar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir